Kennis & nieuws Op de fiets na...

Op de fiets naar je werk in Barcelona

Leestijd: 3 min

22 mei 2024

Blog

auteur: Ellen Koene

Deel nieuwsbericht:

F23ab57d 43d7 43fa a730 cad6fd47a711

Hoe zou het zijn om je werkdag door te brengen onder de Spaanse zon, met de Middellandse Zee in de buurt én de sfeer van Barcelona om je heen? Onze collega, Caroline, heeft dit mogen ontdekken. Eind april stapte ze in het vliegtuig om een workation van 4 weken in Barcelona te ervaren. Van tevoren werd ze al enthousiast van het idee om met een rugzakje door de stad te fietsen. Wij bellen haar op om te horen hoe het avontuur haar bevalt.

Dagelijkse routine


“Elke werkdag is redelijk hetzelfde. Ik ga hier naar kantoor en dan doe ik het werk zoals ik dat normaal gesproken ook altijd doe, alleen vindt alles nu digitaal plaats.” Een verschil met thuis? “In Nederland heb ik vaak verplichtingen na het werk, zoals sporten of sociale afspraken. Hier heb ik die niet, wat me vrijheid geeft om avonden in te delen zoals ik wil. Op afstand werken bevalt me goed, ik vind het zelfs leuker dan ik had gedacht. Je moet er wel zelf voor zorgen dat je aangehaakt blijft bij collega’s, want soms worden er dingen op kantoor besproken waar je niet onderdeel van bent, maar ik zorg ervoor dat ik iedereen regelmatig spreek en bel.”


Balans tussen werk en vrije tijd


Het vinden van balans tussen werk en vrije tijd gaat Caroline goed af. “Ik ben wel iemand die waarde hecht aan ritme, daarnaast wil ik graag laten zien dat werken in Barcelona mogelijk is.” Naast het werk dat gewoon doorgaat, vermaakt ze zich ook goed in haar vrije tijd. “Barcelona is een fantastische stad. Of het nu een wandeling door het park is, een fietstocht door de stad, of een avondje uiteten, er is altijd wel iets te doen. Ik geniet ervan om dingen te ondernemen, maar soms is het ook fijn om even op jezelf te zijn na een dag werken.”

6b8c0039 eb38 4169 95dd 45fc7a0c4687

Persoonlijke ontwikkeling


“Ik denk dat het goed is om even uit je normale ritme te worden gehaald en om je dagelijks leven, zoals je dit gewend bent, van een afstandje te bekijken. Door de inzichten die je krijgt uit de trainingen, ga je ook meer nadenken over de dingen die je doet en waarom je ze altijd op die manier doet. Met een training over energiemanagement gingen we kijken naar hoe je het beste je energie kan verdelen op een dag. En tijdens een training over het geven van feedback, hebben we het gehad over hoe je op de juiste manier feedback kan geven aan anderen. Het zijn echt hele waardevolle trainingen met inzichten die je kan toepassen in de praktijk.”


Herinneringen en avonturen


Als we Caroline vragen naar haar leukste herinnering, dan vindt ze het lastig om één ding te benoemen. Ze geniet van alle activiteiten die worden georganiseerd. Als voorbeeld noemt ze een ochtend waarop ze ging suppen bij zonsopgang. “Dat was echt een bijzondere ervaring. Máár ik genoot ook gewoon van de simpele dingen, zoals met een rugzakje op de stad verkennen. De combinatie van werken en genieten van de omgeving is echt top.”

Db96c7e9 b2ee 470d 93be 2582d9d974cd 3

Bedankt voor het delen van je ervaring, Caroline! Lijkt een workation jou ook wat? Bij Green Resource Group bieden we onze medewerkers de unieke kans om een workation van 4 weken te ervaren. Zo kan je je in Barcelona of Kaapstad nieuwe ervaringen op doen en groeien. Bekijk onze vacatures en maak deel uit van ons team!

Deel nieuwsbericht:

Open inschrijving of carrière advies

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan bij ons in of maak een afspraak voor carrière advies.