Kennis & nieuws Naar je werk l...

Naar je werk lopen met uitzicht op de Tafelberg verveelt niet snel

Leestijd: 3 min

13 mrt. 2024

Blog

auteur: Paulien Peeters

Deel nieuwsbericht:

IMG 7552

Werken, ontwikkelen en ontspannen in Kaapstad of Barcelona. Klinkt goed, tóch? Bij Green Resource Group bieden we alle collega’s de unieke kans om een workation van vier weken te ervaren. Onze collega Michiel de Ruiter is de eerste die het avontuur aangaat. We bellen hem op in Kaapstad en zijn razend benieuwd naar zijn verhaal.


Werken aan je persoonlijke ontwikkeling


'Samen met een groep van tien anderen, allemaal werkzaam in diverse functies bij verschillende bedrijven, doorlopen we een programma van vier weken. Naast de werkzaamheden die doorgaan, worden er ook trainingen gegeven en activiteiten georganiseerd. Je kan zelf kiezen of je deelneemt aan de activiteiten en hoe je dit combineert met werk.

In Kaapstad werken Michiel

Door middel van de trainingen krijg je veel inzichten op zakelijk en privé gebied. Zo was er een training over ‘personal leadership’. We hebben onderzocht wat je waarden zijn, wat je leuk vindt, waar je talenten liggen en welke waarde je toevoegt. De trainingen zijn erg praktisch opgezet, waardoor je direct aan de slag kunt met je verbeterpunten. Dit gebeurt op een leuke manier met activiteiten, zoals cold dips, sunset hikes en workshops. Aangezien iedereen binnen de groep een andere functie vervult, heeft ook iedereen weer een andere casus waar hij of zij aan wil werken. Uiteindelijk zie je wel dat er veel overeenkomsten zijn en daar haal je inspiratie uit met elkaar. Op zakelijk gebied was er onder andere een training ‘engaging stakeholders’. Voor mij op dit moment erg interessant, omdat we bezig zijn met het opzetten van een interne marketingafdeling. Hoe zorgen we ervoor dat alle collega’s betrokken zijn? Hoe brengen we sales en marketing dichter bij elkaar? Hoe kunnen we als afdeling meerwaarde bieden? Allemaal vragen die we in deze training konden behandelen.


Hoe bevalt het remote werken?


Ik was wel benieuwd of het remote werken bij mij zou passen. Je hebt hier veel activiteiten gepland staan naast je baan. Als je in een wereldstad als Kaapstad bent, wil je natuurlijk ook veel zien van de omgeving. Het is de kunst om balans te vinden, omdat je werkzaamheden gewoon doorgaan. Ik merk dat mijn productiviteit omhooggaat. Je houdt structuur aan van het werken en daarnaast heb je in je achterhoofd: als ik straks klaar ben, gaan we samen uiteten of een hike maken.


Veel delen van Kaapstad voelen erg Europees aan. Dit geeft ook enige comfort, wat weer fijn is als je hier voor een langere tijd verblijft. Vanuit de stad zie je continue de bergen of de zee op de achtergrond. Na mijn workation heb ik een paar dagen vrij genomen en ga ik nog een rondreis maken in Zuid-Afrika. Benieuwd wat ik ga zien, veel zin in!


Bedankt voor het delen van je ervaring Michiel. Ben jij enthousiast geworden over ons aanbod voor een workation, maar maak je nog geen deel uit van ons team? Bekijk hier onze openstaande vacatures!


Kaapstad_Michiel_Zee_Overzicht_total_Blauw

Deel nieuwsbericht:

Open inschrijving of carrière advies

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan bij ons in of maak een afspraak voor carrière advies.