Kennis & nieuws Klantgericht v...

Klantgericht vooruitdenken

Leestijd: 3 min

02 mei 2024

Blog

auteur: Ellen Koene

Deel nieuwsbericht:

Bert Kuik

Dat ondernemers binnen de agrarische sector met veel uitdagingen te maken krijgen, is bij de meesten wel bekend. Trippel aaa is hét agrarische advies- en administratiekantoor van Noord-Nederland. Door te investeren in klantrelaties en te begrijpen wat er bij de klanten speelt, denken ze net dat ene stapje verder. Niet alleen door terug te kijken, maar juist door vooruit te kijken. Green Resource Group ging in gesprek met Bert Kuik over de diensten van Trippel aaa binnen de agrarische sector.


BERT KUIK, BEDRIJFSADVISEUR


Bert werkt zijn hele werkzame leven al als agrarisch adviseur. In zijn jongere jaren heeft hij zelf ook op een melkveehouderij gewerkt; dat is waar de affiniteit van de sector vandaan komt. Met een afgeronde studie aan de hogere landbouwschool én een aantal studies in het kader van middenvorm management, is hij na een buitenlandsavontuur in een rol als junior adviseur gerold. Vanuit deze positie is hij verder gegroeid en nu al bijna 20 jaar bedrijfsadviseur bij Trippel aaa. Hierbij stuurt hij bedrijfskundig en fiscaal ondernemers binnen de agrarische sector aan.


“De stap als junior adviseur was een schot in de roos.”


Ontwikkelingen melkveehouderij


Op dit moment is er veel aandacht voor monovergisting en mestwetgeving. Een uitdaging voor veehouders hoe ze mest tot waarde kunnen brengen. Er is voldoende veerkracht in de sector om naar nieuwe mogelijkheden te zoeken. Trippel aaa is er voor de melkveehouders om ze te begeleiden. Zo denken ze bijvoorbeeld mee met subsidiemogelijkheden, zodat onderzoek betaalbaar blijft.


“Ik hoop dat daar veel ruimte voor komt om de sector een goede toekomst in te helpen.”

V4

Goede adviseur


Een goede adviseur ben je niet zomaar. Naast het basiswerk, moet je je ook kunnen inleven in situaties van ondernemers, want elk bedrijf is uniek. Ook moet je met alternatieven komen, zodat je de ondernemers net dat ene stapje voor bent. Het merendeel van de klanten van Trippel aaa zijn familiebedrijven. Als je daarin goed ingevoerd bent als adviseur, kan je hele nuttige dingen doen, zegt Bert.


“Wij prijzen ons gelukkig met een goed stel adviseurs, die niet alleen het basiswerk goed doen, maar ook mee vooruit denken.”


Bert, bedankt voor het delen van je passie. Succes met de werkzaamheden bij Trippel aaa!


Benieuwd naar alle mogelijkheden binnen de agribusiness? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Deel nieuwsbericht:

Open inschrijving of carrière advies

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan bij ons in of maak een afspraak voor carrière advies.