Kennis & nieuws Genieten van e...

Genieten van eerlijk lekker eten

Leestijd: 4 min

23 dec. 2022

Blog

auteur: Paulien Peeters

Deel nieuwsbericht:

Thumbnail image0

CAROLIEN DE ROO EN ROB RENNE, RENNE STREEKPRODUCTEN


Green Resource Group is in gesprek met de jonge ondernemers Rob Renne & Carolien de Roo, die een eigen draai hebben gegeven aan de agrarische bedrijfsvoering van de boerderij. Wij kennen Carolien als oud-collega. ‘Ik was in dienst bij DDF people* als facilitair medewerker. In mijn vrije uren hielp ik mee bij Renne streekproducten, en in goed overleg heb ik besloten om volledig bij het bedrijf van mijn schoonouders te gaan werken. Een spannende stap, want ik moest echt op zoek naar mijn eigen rol en een toegevoegde waarde hierin, vertelt Carolien ‘


*Green Resource Group is onderdeel van DDF People

Renne Streekproducten HR drukwerk A3impressies 2018 25

Hoe het begon..


In 1950 vertrok Frans Renne, de opa van Rob, vanuit Brabant richting het noorden om mee te helpen bij het ontginnen van de Noordoostpolder. Zijn uiteindelijke droom was boer worden en dat is gelukt. In januari 2005 startten Irma en Frans, de ouders van Rob, naast het agrarische bedrijf in Nagele met de verkoop van hun eigen rundvlees aan huis: puur en eerlijk vlees van de Blonde d ’Aquitaine stieren. De verkoop aan huis groeide uit tot een serieuze boerderijwinkel met volwaardige horeca en een informatiecentrum over de windparken in Flevoland. De ouders van Rob zijn nog steeds volop actief in het bedrijf.

Renne Streekproducten HR drukwerk A3impressies 2018 11 min

Spantenten, foodtrucks & eerlijk eten


Het was voor Carolien snel duidelijk dat ze bij Renne Streekproducten zou gaan werken. ‘De uren naast mijn vaste baan werden steeds meer en meer en ik zag mogelijkheden ontstaan voor mezelf. Het viel mij op dat we steeds catering inschakelden voor een lunch of een buffet. Ik dacht; hier is een rol voor mij weggelegd. We hebben de keus gemaakt dat ik ging proberen om drie dagen voor mezelf te vullen. Ik zou ervoor zorgen dat er eten geserveerd zou worden op alle feesten en partijen en dat pakte verrassend goed uit. Op dat moment hadden we al een vrij volledige keuken voor het inpakken van vlees dus vanuit die keuken zijn we gaan uitbreiden.’

Hapjes buffet min
BBQ min

De kerstman komt eraan


Naast alle feesten en partijen die doorlopend plaatsvinden, zit Renne Streekproducten inmiddels al weken in de kerstsfeer. Rob geeft aan dat we het eigenlijk met eigen ogen zou moeten zien. ‘We hebben een lijn opgebouwd waar we nu volop kerstpakketten en relatiepakketten aan het samenstellen zijn. We zijn hier een aantal jaar geleden mee begonnen en zijn er erg enthousiast over. Klanten komen bij ons op het bedrijf, stellen de pakketten samen en op die manier wordt alles op maat gemaakt. De één wil een doos, de ander een mandje, een reiskoffer of een vuurschaal. We vullen de pakketten zo veel mogelijk met eigen producten uit de boerderijwinkel en daarnaast kopen we in wat de klant verder nog wenst. Eigenlijk is alles mogelijk,’ vertelt Rob enthousiast.

Op zoek naar de juiste balans


‘We beseffen ons dat het belangrijk is om dat te doen wat we écht leuk vinden binnen het bedrijf. We zijn beide erg enthousiast en zien steeds weer nieuwe kansen.’ Rob heeft plezier in het opbouwen van de feesten en partijen buiten de deur. Carolien haalt veel voldoening uit het uitbouwen en steeds weer vernieuwen van de catering en de boerderijwinkel. ‘Het bedrijf draait zeven dagen in de week door en eigenlijk willen we dat er altijd één van ons aanwezig is bij een evenement. De zoektocht naar een juiste balans is nu in volle gang. Wat wordt onze stip op de horizon? Waar liggen onze ambities? Hoe houden we de gemoedelijke sfeer van het familiebedrijf?

Een pure aanpak


Op de vraag of ze zelf weten wat de succesfactor is, vallen ze beide stil. ‘Ik denk dat mensen bij ons komen omdat we een persoonlijke aanpak hebben? Met het bespreken van feesten, partijen en bruiloften luisteren we aandachtig. We proberen altijd mee te denken met de wensen van de klant en maken een plan wat financieel haalbaar is. Wil je een luxe diner? Of is gezien het budget een aangeklede borrel passender? Je probeert mensen te betrekken bij de mogelijkheden en mee te nemen in het verhaal. Dus ja, dat een beetje?’ zegt Carolien bescheiden.


De producten zijn bijna allemaal afkomstig uit de regio. Ze hebben bijvoorbeeld eigen rundvlees en weten waar de beesten gegraasd hebben, zalm wordt ingekocht op Urk en de groentes en fruit worden in de buurt geoogst. ‘Veel van wat op het buffet staat bij feesten en partijen verkopen we in de boerderijwinkel dus op die manier maken we een bruggetje.’


Het is ons duidelijk dat we nog veel zullen horen van Renne Streekproducten. Een prachtig bedrijf midden in de Noordoostpolder met een ondernemende aanpak. We wensen jullie heel veel succes met de gezellige drukte rondom de feestdagen!

Deel nieuwsbericht:

Open inschrijving of carrière advies

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan bij ons in of maak een afspraak voor carrière advies.